ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ AIRSOFT

Το airsoft είναι παιχνίδι/άθλημα, είναι η παιδική μας ηλικία, οι καλοί μας φίλοι και συμπαίχτες, είναι ένα δυνατό αίσθημα περιπέτειας και φυγής από την καθημερινότητα, μια ένεση αδρεναλίνης, είναι το χόμπι μας.

Το άθλημα βασίζεται κατά κύριο λόγο στο fair play και την τιμιότητα του παίχτη.

Το airsoft αλλά και ο σύλλογος μας απευθύνεται σε άτομα ηλικίας άνω των 18 για λόγους κυρίως ασφαλείας αλλά και λόγο της τρέχουσας νομοθεσίας που ισχύει στην Ελλάδα.

Η αεροσφαίριση [aerosférisi , μτφρ. αγγλ. Airsoft] είναι μια ομαδική δραστηριότητα ελευθέρου χρόνου με την μορφή παιχνιδιού, που διεξάγεται σε οριοθετημένο χώρο, μεταξύ δύο ή περισσότερων ομάδων, οι οποίες συναγωνιζόμενες σύμφωνα με ορισμένους κανόνες, προσπαθούν να πραγματώσουν αντικειμενικούς σκοπούς, με την χρήση αεροβόλων όπλων που εκτοξεύουν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 χιλιοστών, τα οποία είναι ακίνδυνα για τους αθλούμενους, αφού χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα ασθενή ισχύ τους.

Το παιχνίδι της αεροσφαίρισης σε αντίθεση με αυτό της χρωματοσφαίρισης, στο οποίο τα χτυπήματα στον αντίπαλο είναι εμφανή λόγω του χρώματος που περιέχει το πλαστικό σφαιρίδιο, βασίζεται στην τιμιότητα του παίχτη να παραδεχτεί ότι έχει χτυπηθεί και να βγει εκτός παιχνιδιού.

Η αεροσφαίριση ξεκίνησε το 1980 στην Ιαπωνία, όπου ενώ ήταν παράνομη η κατοχή όπλου υπήρχε αρκετό ενδιαφέρον για την απόκτηση του. Εξαιτίας του ενδιαφέροντος αυτού εταιρίες ξεκίνησαν να κατασκευάζουν ρεαλιστικά αντίγραφα τα οποία λειτουργούσαν με ελατήριο και χρησιμοποιούσαν πλαστικά σφαιρίδια 6 ή 8 mm. Στα μέσα του 1990 το παιχνίδι της αεροσφαίρισης άρχισε να εμφανίζεται στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Η αεροσφαίριση συμπεριλαμβάνει επίσης την συλλογή και τροποποίηση τον αεροβόλων airsoft με την μορφή μοντελισμού.

Υπάρχουν τρία είδη αεροβόλων που χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι της αεροσφαίρισης:

  • Αεροβόλα ελατηρίου (Spring), χρησιμοποιούν ελατήριο για να συμπιέσουν τον αέρα και να εκτοξεύσουν το πλαστικό σφαιρίδιο.
  • Ηλεκτροκίνητα αεροβόλα (AEG - Automatic Electric gub)), τα οποία χρησιμοποιούν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για τον ηλεκτρικό κινητήρα ο οποίος συμπιέζει και απελευθερώνει ένα πιστόνι. Η απελευθέρωση του πιστονιού δημιουργεί τον αέρα που χρειάζεται για να εκτοξευτεί το πλαστικό σφαιρίδιο.
  • Αεροβόλα αερίου (GAS) τα οποία χρησιμοποιούν ειδικό αέριο για να ωθήσουν το πλαστικό σφαιρίδιο.

Τα παραπάνω χωρίζονται σε τρεις υποκατηγορίες, ανάλογα με τον τρόπο και ρυθμό βολής, και είναι τα αυτόματα, ημιαυτόματα και επαναληπτικά σύμφωνα με τα κάτωθι:

  • Αυτόματο είναι το αεροβόλο όπλο αεροσφαίρισης, το οποίο μετά από κάθε βολή οπλίζεται μόνο του και μπορεί να βάλλει με ριπές κάθε φορά που πιέζεται η σκανδάλη του.
  • Ημιαυτόματο είναι το αεροβόλο όπλο αεροσφαίρισης, το οποίο μετά από κάθε βολή οπλίζεται μόνο του αλλά, κάθε φορά που πιέζεται η σκανδάλη του, εκτοξεύει ένα μόνο πλαστικό σφαιρίδιο.
  • Επαναληπτικό είναι το αεροβόλο όπλο αεροσφαίρισης, το οποίο μετά από κάθε βολή οπλίζεται με τη βοήθεια χειροκίνητου μηχανισμού.

Επερχόμενα Events

21
Feb

Civil War 2

21-02-2020 15:00
Rhodes
15
Dec

Παιχνίδι Αεροσφαιρισης!!! R.A.C & A.C.R!!!

15-12-2019 09:00
παλιές κατασκηνώσεις στα Κολύμπια
30
Mar

Civil War (Ground Zero)

30-03-2019 14:00
Άγιος Σουλας Σορωνη

Ροή νέων

Δεν υπάρχουν πρόσφατα νέα!